Grattis!

Emelie från region väst är årets vinnare

Emelie är Årets InSPIRAtör!

Emelie Wester har fått den ärofyllda utmärkelsen Årets InSPIRAtör 2023 för sitt arbete som utesäljare och sin förmåga att skapa säljande och inspirerande avdelningar. 

– Jag är otroligt tacksam för att jag blev utvald! Det är en stor ära att få ta emot priset och en bekräftelse på att jobbet som jag gör syns och gör nytta. Det ger mig motivation att fortsätta och bli ännu bättre, säger Emelie.

Stort intresse för inredning

Emelie blev lite nervös när både regionchef Anna Torstensson och gruppledare Camilla Svanbo bokade in ett möte med henne, hon misstänkte inte att det rörde sig om priset som Årets InSPIRAtör. Överraskningen blev därför stor när Anna och Camilla dök upp på utsatt tid och gratulerade med blommor, diplom och pokal.

Emelie har jobbat på Spira Blommor sedan 2020. Hon har en utbildning som make-upartist och har lärt sig om blommor och försäljning på Spira.

– Jag är väldigt intresserad av inredning och drivs av att det ska se bättre ut än tidigare vecka i butiken. När det ser bra ut i butiken blir kunderna lockade att handla och då kommer försäljningen på köpet.

Emelies bästa tips

Emelie jobbar i Skaraborg och är ansvarig för Stora Coop i Skövde och Skara samt Coop Extra i Lidköping och Mariestad. Det är stora skillnader mellan butikerna, men Emelie planerar alltid så att det trots det mer omfattande utbudet i de större butikerna finns en röd tråd genom blomsteravdelningarna i alla hennes fyra butiker.

– Jag vill att det ska se stilrent och enhetligt ut. Mitt bästa tips är att sätta upp avdelningen på ett tydligt sätt – både produkter och pris ska synas bra. Det får inte bli för plottrigt, för då är det inte inbjudande att handla.

Kontakten med kollegor är viktig för Emelie. Varje dag har hon kontakt med sina kollegor och de stöttar varandra, utbyter tips och ställer frågor till varandra. Att se bilder från andras butiker ger inspiration.

Roligaste säsongen

Trädgårdssäsongen är Emelies favoritsäsong.

– En av mina butiker har uteträdgård med staket och jag tycker att det är kul att inreda där, jag får helt andra förutsättningar jämfört med blommor på vagn.

Men i år är det andra utmaningar som väntar: Emelie är gravid och blir mamma för första gången i april. Så den här våren blir det ett annat fokus än trädgårdsförsäljning och inspirationsresan till Holland, som hon fick som Årets InSPIRAtör 2023, får vänta lite.

 

Om Årets InSPIRAtör

Årets InSPIRAtör är en utmärkelse som Spira Blommor delar ut en gång om året. Priset går till en anställd som:

  • Jobbar aktivt med företagets värderingar och bidrar till en positiv företagskultur.
  • Sprider en positiv bild av vårt företag och kollegor samt är ett föredöme för alla.
  • Aktivt bidrar med egna initiativ, utvecklar företaget i alla delar och samarbetar över gränserna.
  • Har en hög nivå på prestation och resultat.