Om oss

Grön glädje varje dag

Redan 1972 började vi sälja färska blommor, då under namnet Saba Blommor. Idag ägs vi av holländska One Flora Group, som är en av världens största blomsteraktörer och levererar blommor över hela Europa.

Spira Blommors huvudkontor och lager ligger i Malmö. Vi säljer ett brett sortiment av blommor och krukväxter till matbutiker över hela Sverige.

Blommor till hela Sverige

Varje dag framkallar våra blommor massor av grön glädje. Forskning visar att vi människor mår bättre när vi omger oss av grönska och vackra ting. På Spira Blommor har vi den stora förmånen att varje dag få arbeta med att skapa välmående. Det är vi stolta över.

Vi sätter stort värde i att kunna leverera närodlade blommor till dig. Genom mångårigt samarbete med de bästa lokala odlarna så kan vi erbjuda en stor variation av kvalitetsvaror med litet klimatavtryck. De blommor som inte går att odla i Sverige importerar vi från noga utvalda samarbetspartners. Tillsammans med våra ägare tar vi aktiva steg för att framtidsäkra blomsterleveranserna.

Spira ingår i en av de största blomkoncernerna i världen, One Flora Group. Det ger oss trygghet, stabilitet och styrka, något som känns extra viktigt i en tid med mycket oro i omvärlden. One Flora Group är en av de drivande krafterna till att förändra branschen till att ta ett ökat ansvar för att minska belastningen på miljö, klimat och människor.

Våra produkter säljs i matbutiker över hela Sverige. På så sätt når vi ut till många med våra vackra och hållbara blommor. Kanske är du en av alla de som köper med sig en bukett eller krukväxt hem idag?

Sofie Jonsson

Sofie Jonsson

VD
Magnus Holm

Magnus Holm

Försäljningschef

"Allt är möjligt!"

Vi jobbar med en tydlighet i butiksuttryck för att ge konsumenten en liknande känsla och upplevelse i Kiruna som i Malmö med rätt vara i rätt säsong på rätt plats. Med våra värderingar i ryggen så drivs vi av en känsla att allt är möjligt, och vågar testa nya grepp och utmana invanda beteenden. Vi hoppas och tror att det märks hela vägen till konsument.

Med lokala odlare från Trelleborg i syd ända upp till Övertorneå i norr så värnar vi våra svenska odlare och får ut lokala blommor utan långa transporter och med minimal miljöpåverkan.

Vi strävar alltid efter att ha ett sortiment som är rätt i säsong och erbjuder både bredd och djup med stor variation av både snittblommor, krukväxter samt för en komplett trädgårdssäsong för dagligvarubutiker i hela landet. Våra inköpare har daglig kontakt med lokala odlare i Sverige och med odlare på kontinenten, allt för att köpa in de bästa produkterna som är i rätt utveckling just nu. Vi har även inköpare som är stationerade i Holland för att vara nära den Holländska marknaden, vilket ger oss en bra konkurrensfördel och gör oss snabbfotade.

Hör gärna av dig till mig om du vill veta mer om hur vi kan hjälpa din butik till en bättre konsumentupplevelse och högre lönsamhet i butik.

Gemenskap och engagemang får oss att utvecklas

Våra medarbetare är vår viktigaste tillgång och grunden för att vi ska kunna nå våra mål och bidra till en hållbar utveckling. På Spira Blommor är vi övertygade om att genom att uppmärksamma, stödja och främja varje enskild medarbetares individuella tillväxt kan vi bli ännu bättre och nå framgång.

För oss är det en självklarhet med en kollektivt delad värdegrund och en företagskultur som präglas av glädje, gemenskap och engagemang.

Vi lägger stor vikt vid våra medarbetares välmående och prioriterar därför att erbjuda hälsosamma personalförmåner. Vi vill uppmuntra till en aktiv livsstil och inspirerar våra anställda att motionera regelbundet. Vi strävar också efter att skapa en god balans mellan arbete och privatliv för att främja välbefinnande hos våra medarbetare

Charlotte Fridälv

Charlotte Fridälv

HR-chef